نخستین گام برای آغاز دکوراسیون داخلی، کسب اطلاعات در مورد سبک های دکوراسیون مختلف است. زیرا سبک های متفاوتی مانند مدرن، مینیمال، صنعتی و غیره وجود دارند. این سبک ها با یکدیگر تفاوت های زیادی دارند. هر فردی می تواند با توجه به علایق و سلایق خود یکی از این سبک ها انتخاب کند و چیدمان منزل خود را بر اساس آن طراحی نماید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع سبک ها در دکوراسیون داخلی آشنا کنیم. پس تا انتهای مقاله با ما باشید.
آدرس اینستاگرام ایزی پک (کلیک کنید!): easypack@
- سبک دکوراسیون مدرن
مدرن یک واژه وسیع است که در حوزه دکوراسیون، به یک خانه که با خط های منظم و صاف، رنگ های ساده موادی مثل شیشه و استیل کشیده می شود گفته می شود. در دکوراسیون مدرن، همه بخش های منزل من جمله مبلمان نوعی حس ساده بودن را به تماشاگر القا می کنند. در سبک مدرن می توان به ویژگی هایی مانند براق و صیقلی، شفاف و صاف بودن اشاره کرد. از مواردی که می توان در دکوراسیون مدرن به آن پرداخت، بهره گیری از شکل های هندسی مثل دایره ها و چهار گوش ها است. شکل های دوار به نوعی حس پویایی و جنبش رات به بیننده منتقل می کنند. اما شکل های گوشه دار در واقع نوعی سرسخت بودن و غیر انعطاف پذیری را به تماشاگر نشان می دهند. ترکیب این دو با یکدیگر می تواند تصویری شفاف از دنیای مدرنیته را به رخ بکشد. همچنین مجسمه هایی که در واقع مفهموم انتزاعی دارند در سبک مدرن جایگاه خاصی دارند.
- سبک دکوراسیون امروزی
سبک دکوراسیون امروزی و مدرن دو سبک متفاوت هستند که به جای یکدیگر به کار می روند. تفاوت این دو سبک این است که سبک مدرن در واقع نمایشی از طراحی است که آغاز آن از قرن بیستم است. اما سبک امروزی یا همان سبک معاصر بسیار منعطف است و به سبک خاصی وابسته نیست. به عنوان مثال در سبک امروزی، از خط های منحنی استفاده می شود در حالی که این خطوط خمیده جایگاهی در سبک مدرن ندارند.
۳. سبک دکوراسیون مینیمال
یکی از سبک هایی که طرفدارن زیادی را به خود اختصاص داده است، سبک مینیمال است. این نوع سبک تقریبا به سبک مدرن شبیه است ولی از آن ساده تر است. در سبک مینیمال از رنگ های خنثی استفاده می شود و درهیچ کدام از وسایل، تجمل گرایی دیده نمی شود. رنگ سفید از رنگ های پر استفاده در این نوع سبک خاص است.
در حقیقت کلمه مینیمال به معنای ساده بودن و حذف همه عنصرهای اضافی از بیرون است. در این سبک، همه چیز در طراحی، ساده و بی تکلف است. از دیگر خصوصیات دکوراسیون مینیمال، استفاده از رنگ های متضاد است. رنگ سفید در کنار رنگ سیاه میآید. این ترکیب متضاد رنگها به این علت است که فضا بیشتر از اندزه خنثی نباشد و نمای دید متوازنی ایجاد شود.
۴. سبک دکوراسیون صنعتی
سبک صنعتی، از سبکهای زمان انقلاب صنعتی اروپا و خانههای شهری قرن های هفدهم و هجدهم میلادی اروپا الهام می گیرد. در دکوراسیونهای طراحی شده با سبک دکوراسیون صنعتی، عناصری می بینیم که حس ناکاملی از طرح را به ما گوشزد میکنند. مثلا در این سبک امکان دارد از آجر و یا چوب در طراحی دکوراسیون استفاده کنیم. یک خانه طراحی شده با سبک دکوراسیون صنعتی به مثابه بازسازی کردن یک ساختمان صنعتی می ماند.
در این دوره از تاریخ اروپا، مبلمان از جنس چرم در بین ثروتمندان، پر طرفدار بود. به همین دلیل مبلمان چرم همیشه در دکوراسیون صنعتی مورد استفاده قرار می گرفت. علاوه بر آن ، از جعبه های پرینت دار نیز به عنوان عنصری از دکوراسیون استفاده می شد. استفاده از این جعبه ها به نوعی حس و خاطره نوستالژی با زشدن کارخانجات اروپا را در ذهن به یاد می آورد.
۵. سبک دکوراسیون مدرن قرن بیستم
سبک مدرن در دهه نود میلادی در حقیقت برگشت به طراحیهای میانه دهه ۱۹۰۰ میلادی (۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰) است که احساس ناب نوستالژی را به فرد انعکاس می دهد. در این نوع سبک شاهد بعضی عناصر مینیمال هستیم و سادگی نیز یکی از ارکان مهمی است که در این نوع سبک به وضوح دیده می شود.
بیشتر بخوانید : نحوه چیدمان اتاق خواب بعد از اسباب کشی
- سبک دکوراسیون اسکاندیناوی
سبک دکوراسیون اسکاندیناوری، در واقع نمودی از سادگی زندگی مردم در شمال اروپا است. در این نوع طراحی، مبلمان مورد استفاده مثل یک اثر هنری ساده است. از خصوصیات این نوع سبک، بهره گیری از رنگ سفید و ترکیب ساختن عناصری مثل چوب و پلاستیک های با رنگ روشن است. سبک اسکاندیناوی به سبک مینیمال نزدیک تر است. در حقیقت می توان گفت که سبک بیشتر خصوصیات خود را از سبک اسکاندیناوی به ارث برده است.
- سبک دکوراسیون سنتی غربی
در سبک سنتی عناصر کلاسیک را با مبلمان پر زرق و برق با وسایل تزیینی زیاد مشاهد گر هستیم. از خصوصیات این سبک، می توان به بهره گیری از چوب های با رنگ تیره، استفاده از پالت های رنگ های پر رنگ، بهره گیری از بافت های متنوع در طراحی، مبلمان با پارچه های بافته شده مثل مخمل و ابریشمی و استفاده از خط های خمیده را نام برد. ریشه سبک سنتی در حساسیت های اروپایی است.
- سبک دکوراسیون سنتی خاورمیانه
سبک دکوراسیون سنتی خاورمیانه از منحصر به فرد ترین سبک ها است و استفاده از گلیم و قالی ایرانی از مشخصه های بارز این نوع سبک هست. رنگ های گرم و تند، با طرح های قدیمی و اسلامی در هم آمیخته اند تا به نوعی ذات این سبک را به بیننده القا کنند. در این نوع دکوراسیون از تخت و پشتی های سنتی استفاده می شود. در دکوراسیون سنتی امروزی استفاده از مبلمان با طرح قدیمی لنگ یا گلیم بر روی آن ها خود نمایی می کند.
- سبک دکوراسیون انتقالی
سبک انتقالی یا ترنزیشنال یکی از سبکهای مطلوب در میان انواع سبک های دکوراسیون داخلی به شمار می آید. زیرا این سبک را میتوان ترکیبس از طراحی دکوراسیون سنتی و مدرن دانست. سبکی که به نوعی یک توازن میان سبک قدیمی و مدرن را به وجود میآورد. در سبک ترنزیشنال ممکن است از مواد استفاده شده در سبک مدرن مثل استیل و شیشه بهره برد.همچنین در این سبک استفاده از مبلمان لاکچری با پارچه از جنس مخمل، مثل سبک سنتی، دیده می شود. در سبک دکوراسیون انتقالی از پالت های رنگی خنثی جهت القای حس آرامش استفاده میشود که در عین جذاب بودن، فضایی صمیمی و خودمانی را نیز به رخ بیننده می کشد.
بیشتر بخوانید : انتخاب رنگ موکت برای اتاق خواب
سخن پایانی اینکه بهره گیری از هر یک از این سبک ها در دکوراسیون خانه می تواند به نوعی زیبایی و آرامش را به بینندگان القا کند. هر یک از این سبک ها ، در ذات خود بیانگر نوعی زیبایی خاص و منحصر به آن سبک است.
محصولات ویژه مخصوص اسباب کشی :
پلاستیک حبابدار
چسب پهن
بقچه لباس
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!