هر اسباب کشی اصولی که شما قصد انجام آن را دارید باید چند فیلتر مهم را داشته باشد. اولین و مهمترین چیز وجو چک لیستی جهت انجام کارهای مربوط به جابجایی می‌باشد. حالا اینکه این چک لیست چگونه باشد و چه نکاتی در آن یادداشت شود، نیازمند اطلاعتی است که ما در مطلب تهیه چک لیست اسباب کشی بطو کامل به آن می‌پردازیم.

5 هفته مانده به اسباب کشی!

محله جدید را بازبینی کنید:

وقتی قصد جابجایی را دارید قطعا محل جدیدی را برای ادامه زندگی انتخاب کردید. یک زمانی را انتخاب کنید و با خانواده خود بطور کامل این محله بازبینی کنید و دسترسی محلی، موسسات یا ارگان‌های نزدیک خانه را چک کنید و اگر فرزند مدرسه‌ای دارید حتما مسافت مدرسه تا منزل را محاسبه کنید و اگر فصل تعطیلی مدراس نبود حتما درباره محل تحصیل کودکتان پرس و جو کنید.

4 هفته مانده به اسباب کشی!

برنامه‌ریزی کنید:

در قدم اول برای جابجایی و  متریال موردنیاز خود برنامه ریزی کنید. یعنی تمام قسمت‌های خانه و اتاق خواب‌ها را با دقت بررسی کنید تا نوع و تعداد تقریبی وسایل دستتان بیاید. سپس با درنظر گرفتن این اطلاعات متریال موردنیاز خود را جهت بسته‌بندی و ایمن سایزی لوازم خانه خریداری کنید.

ابزار مصرفی را تهیه کنید:

در این 4 هفته باقیمانده کم کم باید لوازم داخل منزل را جمع ‌آوری کنید. برای این کار به یک متریال و ابزارهای بسته بندی نیاز دارید که حتما از فروشگاه‌هایی این وسایل را ارائه می‌دهند خریداری کنید. وسایلی مانند کارتن اسباب کشی ، پلاستیک حبابدار ،چسب پهن ، بقچه لباس ،کاور و… می‌توانند علاوه بر ایمن کردن لوازم خانه در اصولی بسته بندی کردن وسایل هم کمک حال شما باشند.

مصرف مواد خوراکی داخل یخچال:

چونکه شما قبل از جابجایی چند ساعت یخچال خود را از برق می‌کشید امکان دارد خوراکی‌هایی مانند مرغ خیلی زود خراب شوند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که از امروز تا روز جابجایی مواد خوارکی داخل یخچال را مصرف کنید یا اگر نتوانستید، دور بیاندازید.

مدیریت لوازم قابل جابجایی:

وقتی شروع کردید به جمع کردن وسایل خانه، اصولا یک سری لوازم هستند که به دلیل استفاده کم شما از آن‌ها داخل انبار قرار می‌گیرد. سعی کنید در همین روزها این نوع اثاثیه را انتخاب کنید و با تصور حجم انباری منزل جدید، کارتن های بسته بندی شده را کنار بگذارید.

اهدا کردن وسایل کم مصرف:

همه ما یک سری وسایل داریم که سالی یکبار هم از آن‌ها استفاده نمی‌کنیم، به همین خاطر حمل کردن آن‌ها به محل جدید کار عاقلانه‌ای نیست. اینگونه اجناس را بهتر است که به فرد نیازمند یا سازمان‌های خیریه اهدا کنیم(اگر قابل استفاده بود) و اگر به دلیل کهنگی و خراب بودن این اثاث قادر به اهدا کردن نبودید، آن‌ها را دور بیاندازید یا اگر شرایط حکم می‌کرد به مراکز بازیافت زباله تحویل دهید.

3 هفته مانده به اسباب کشی!

وسایل خود را بسته‌بندی کنید:

در این هفته به دلیل نزدیک شدن به روز مقرر تمام لوازم خانه را به طور کامل بسته بندی کنید. این پروسه، کاری نیست که گفت یک الی دو روزه می‌توان انجام داد و پیشنهاد ما این است که بطور جد این فعالیت را شروع کنید.

از دوستان و آشنایان کمک بخواهید:

همه ما میدانیم که انجام وظایف مربوط به اثاث کشی کار یک نفر نیست. از این روی می‌توانید از دوستان و آشنایانتان درخواست کمک کنید تا در بسته بندی اثاثیه منزل کمک دست شما باشند. این را هم درنظر بگیرید که اصولا در این روزها کمتر کسی پیدا می‌شود که به درخواست شما جواب منفی بدهد، در واقع از هرکسی که کمک بخواهید سریعا خودش را می‌رساند.

2 هفته مانده به اسباب کشی!

فرش و موکت‌های خود را بشورید:

ما ایرانی‌ها یک عادتی که داریم این است که قبل از جابجایی به محل جدید، فرش و موکت خود را بشوریم و در محل جدید آن‌ها را باز کنیم. اگر شما هم قصد چنین کاری را دارید، الان وقتش است! با شرکت‌های خدماتی که اینکار را انجام می‌دهند تماس بگیرید یا خودتان در حیاط اینکار را انجام دهید. نحوه انجام آن فرق نمی‌کند، مهم فقط شستن فرش‌هاست.

منزل فعلی را تعمیر کنید:

احیانا اگر در طول زندگی خود آسیبی به خانه زدید و یا طی سال‌ها دیوار یا لوله‌ای فرسوده شده، به تعمیر کردن آن بپردازید. دقت داشته باشید که نسبت به این خانه مسئول‌اید. بالاخره یک خانواده دیگری بعد از شما قرار است آن‌جا زندگی کنند، پس نگویید که به من ربطی ندارد، منکه اینجا زندگی نمی‌کنم یا صاحب خانه باید به آن رسیدگی کند! تمام کاری که از دستتان برمیاید را انجام دهید.

به دنبال یک باربری مناسب بگردید:

خب الان دوهفته به اثاث کشی شما باقیمانده پس شروع کنید به جست و جو یک شرکت باربری مطمئن! اگر دقت کرده باشید هیچکس با اولین باربری که تماس می‌گیرد همکاری نمیکنه! اصولا ما با ده جا تماس می‌گیریم و پس از آشنایی با هزینه‌های تقریبی جابجایی، ارزانترین باربری را انتخاب می‌کنیم و بعد از دوست،آشنا و فامیل مشورت میگیرم تا بهترین گزینه را انتخاب کنیم. درضمن حتما حواستان باشد که تعداد ماشین‌های حمل که می‌خواهید چندتاست! اگر از قبل هماهنگ نکنید وقتی نیروهای حمل به محل شما می‌رسند، به شما پیشنهاد حضور یک ماشین دیگری را می‌دهند که همین کار خیلی از زمان جابجایی شما را می‌گیرد.

1 هفته مانده به اسباب کشی!

جمع‌آوری خرده ریزها:

اصولا به دلیل نیاز روزمره ما به برخی از وسایل، سعی می‌کنیم تا حدامکان تا آخرین لحظه آن ها را بسته بندی نکنیم. خب هفته آخر مختص اینکار است، کم کم این لوازم مهم را اولویت بندی کنید و کارهای مربوط به جمع آوری آن‌‌ها را انجام دهید.

کارتن‌ها را لیبل بزنید:

احتمالا در این زمان 90 درصد وسایل شما درون کارتن اثاث کشی قرار دارد پس بهتر است برای اینکه در هنگام بازکردن و چیدمان سردرگم نشوید با برچسب‌هایی علاوه بر جنس وسایل، محل قرارگیری آن‌ها را نیز مشخص کنید. مثلا روی اثاثیه آشپزخانه بنویسید: “آشپزخانه”

حجم مواد غذایی داخل یخچال را سبک کنید:

در این هفته اگر دیدید که حجم خوراکی‌های داخل یخچال از مصرف روزانه شما بیشتر است، مابقی اضافات را به نگهبان یا سرایدار آپارتمانتان بدهید. یا اگر امکان داشت در یخچال دوستانتان نگهداری کنید.

از لوازم الکتریکی عکس بگیرید:

در این زمان دیگر مجبورید لوازمی مانند تلویزیون، ضبط صوت، دستگاه دریافت کننده امواج ماهواره‌ای و از این دسته وسایل را جمع آوری کنید. در قدم اول بهتر است از نوع سیم پیچی آن‌ها یک عکس بگیرید تا در منزل جدید دیگر مشکلات وصل کردن سیم‌‌های مربوطه به درگاه، نداشته باشید.

لوازم گران قیمت خود را بسته بندی کنید:

لوازمی مانند طلا، جواهرات، اسناد و مدارک شخصی خود را که جز وسایل حیاتی شما حساب می‌شوند را بصورت کاملا اختصاصی و جدا از سایر اثاثیه، بسته بندی کنید و خودتان با ماشین شخص آن‌ها را به خانه دوست و آشنایی اعتماد دارید ببرید تا زمانی که جابجایی شما تمام شود. چون این دسته لوازم اگر گم شوند خسارات جبران ناپذیری را به زندگی ما وارد می‌کنند.

گل و گیاهتان را جابجا کنید:

گل و گیاه یکی از لوازمی محسوب می‌شوند که بسیار حساس اند و اصلا به شما توصیه نمی‌کنیم تا با ماشین حمل جابجا کنید. به همین منظور تقریبا یک هفته مانده به نقل مکان گلدان‌های خود را به خانه جدید منتقل کنید.

پیانوتان را جابجا کنید:

اصولا پیانو، وسیله‌ایست که یا قبل از اسباب کشی منزل باید جابجا شود یا بعد از آن. ولی پیشنهاد ما این است که زودتر از بقیه اثاثیه‌ها از شر جابجایی آن خلاص شوید.

1 روز مانده به اسباب کشی!

همه لوازم را جمع کنید:

در این یک روز باقیمانده باید تمام وسایل منزل از آشپزخانه گرفته تا اتاق خواب را جمع کرده باشید و خیلی کامل کارهای مربوط به دسته بندی را انجام دهید.

وسایل بزرگ خانه را باز کنید:

یادتان باشد که وسایل بزرگ خانه مانند یخچال را از برق کشیده باشید.

یخچالتان را تمیز کنید:

برای اینکه یخچال ساید بای ساید شما تمیز وارد خانه جدید شود، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تمام درب و کشوهای آن را تمیز کنید. اصولا یک روز مانده به زمان جابجایی اینکار را انجام دهید تا در مصرف خوراکی‌های روزمره به مشکل بر نخورید.

تمام خانه را چک کنید:

برای اینکه از جا نگذاشتن لوازم شخصی اطمینان حاصل کنید، بهتر است که تمام قسمت‌های خانه را اتاق به اتاق بگردید.

یک دست لباس برای فردا آماده کنید:

همیشه یک دست لباس کهنه یا قدیمی را برای اسباب کشی کنار بگذارید چون امکان دارد در روز جابجایی لباس شما آسیب ببیند.

حیوان خانگی خود را از اثاث کشی دور کنید:

اگر در منزل خود حیوان خانگی نگهداری می‌کنید، بهتر است که در این زمان او را از آشفتگی‌های جابجایی دور کنید. زیرا هم برای شما سخت است که در این دوران مواظب او باشید و هم برای حیوانتان تحمل شرایط محیطی دشوار می‌باشد. اگر آشنا یا دوستی دارید که با نگه داشتن حیوان خانگی مشکلی ندارد، چند روز وظیفه مراقبت را به او بسپارید اگر هم که در شهر کسی را ندارید از پانسیون‌های موجود درخواست کمک کنید.

روز اسباب کشی!

برای کامیون حمل یک جاپارک درنظر بگیرید:

برای سهولت در انجام جابجایی لوازم منزل، قبل از رسیدن کامیون باربری یک جای پارک دقیقا جلوی درب ورودی خانه درنظر بگیرید تا سریعتر کارهای شما جلو برود.

بر روی کارهای نیروهای حمل نظارت داشته باشید:

چون وسایل شما اصولا از راه پله جابجا می‌شوند امکان دارد که به دلیل خستگی‌های نیروهای حمل، برخی از وسایل شما دیوارهای راه رو را خراب کنند. پس بهتر است که خودتان شخصا بر کار آن‌ها نظارت داشته باشید.

برای انجام کارهای اولیه در محل جدید حضور پیدا کنید:

وقتی که تمام کارهای مربوط به خانه فعلی تمام شد، وقت این است که در منزل جدیدتان حضور داشته باشید تا نیروهای حمل با همان ترتیب وسایل موردنظرتان را در جای مناسب قرار دهند.

کلید منزل قدیمی را به صاحبخانه تحویل دهید:

شما دیگر نیازی به این خانه ندارید پس به بنگاه رفته و کارهای مربوط به قولنامه را انجام دهید. اگر مستاجر هستید که کلید را به صاحبخانه تحویل دهید یا اگر هم این خانه را فروختید، کلید را به املاک یا صاحبخانه جدید تحویل دهید.

هفته بعد از اسباب کشی!

کارتن‌های خود را باز کنید:

الان وقت بازکردن کارتن ها و چیدمان وسایل در داخل خانه است. به دلیل اینکه روی کارتن اسباب کشی لیبل‌هایی جهت شناسایی وسایل خانه چسباندید، کارتان راحتر است.

یک مهمانی به مناسبت منزل جدید ترتیب دهید:

ما ایرانی‌ها یک رسمی داریم که هروقت چیز جدید می‌خریم سریعا به اطرافیانمان شیرینی می‌دهیم. شما می‌توانید مهمانی به مناسبت منزل جدید ترتیب دهید تا به نوعی خوشحالیتان را با اطرافیان شریک شوید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!