تجربه انجام بسته بندی وسایل خانه و بسته بندی رختخواب در اسباب کشی و ایمن سازی وسایل موجود در خانه و پشت سر گذاشتن یک اسباب کشی راحت و بدون دغدغه با عدم حضور نیروهای متخصص مشکلات فیزیکی را به همراه دارد و یا برای افراد یک خانواده میتواند یک امر سخت و طاقت فرسا باشد که مشکلات زیادی از قبیل استرس ، خستگی ، بسته بندی مشکلات خانوادگی و… را به همراه داشته باشد. ما در اینجا به ذکر نکات مهمی میپردازیم که با رعایت این نکات میتوانید تا حد زیادی مشکلات جابه جایی و اسباب کشی خود را کاهش دهید.
آدرس اینستاگرام ایزی پک: easypack@
توصیه هایی قبل از بسته بندی وسایل خانه
تهیه لیستی از کارها
با درنظر گرفتن زمان و حجم وسایلی که قصد جابهجا شدن آنها را دارید، تمام برنامه ریزی خود را روی یک کاغذ یادداشت کرده و سپس مراحل بسته بندی لوازم خانگی را آغاز کنید.
لوازم مصرفی موردنیاز
برای بسته بندی وسایل خانه یا محل کارتان به لوازمی از قبیل : کارتن اسباب کشی و جعبه های ضخیم مقوایی در اندازه های مختلف ، چسب نواری محکم و پهن ، پارچه و یا ملحفه برای بسته بندی رختخواب در اسباب کشی ، منگنه، برچسب های رنگی ، پلاستیک حبابدار مخصوص بسته بندی وسایل شکستنی ، ماژیک درشت مشکی یا آبی و قرمز ، روزنامه باطله و یا کاغذ بسته بندی ، ضربه گیر و … نیاز دارید که میتوانید این لوازم را از فروشگاه های مخصوص این کار تهیه کنید.
پاکسازی وسایل خانه
پیش از بسته بندی، وسایلی که نیاز به شستشو و نظافت دارند تمیز کنید. البته این مسئله در مورد ظروف مصرفی مثل لیوان ها، آینه، کریستال ها و امثال اینها باید به صورت مجدد در محل جدید نیز انجام گیرد.
چک کردن وسایل برای بسته بندی رختخواب در اسباب کشی
پیش از بسته بندی خرده ریزها و قرار دادن آنها در جعبه یا کارتن ، تعداد آنها را شمارش کنید ، تا آمار درستی از وسایلتان قبل از حمل و جابه جایی آن ها به محل جدیدتان داشته باشید.
بستهبندی فرش و مبلمان
به منظور جلوگیری از کثیف شدن فرش و به خصوص ریشه های آن به هنگام جابه جایی، ابتدا پارچه ای را در قسمت ریشه ها به صورت دولا به گونهای قرار دهید که ریشه در بین دو لایه پارچه واقع شود، سپس فرش را با همان پارچه لوله کنید. در نهایت اگر پارچه بزرگ دیگری در دسترس دارید، به دور فرش لوله شده نیز بپیچید. اگر مبلمان شما دارای روکش پارچه ای است، پیش از بسته بندی کردن آنها همه مبل ها را با روکش مخصوص شان بپوشانید .
مواظبت از وسایل قیمتی
اشیا و کالاهای قیمتی (طلا ، جواهرات ، اوراق بهادارو… ) را در پروسه اسباب کشی وارد نکنید و حتما قبل از اثاث کشی به منزل یکی از نزدیکانتان برده تا مراحل جابهجایی به پایان برسد.
توصیه هایی هنگام بسته بندی وسایل خانه
همه ما این ضرب المثل را شنیده ایم که سه بار اسباب کشی کردن به اندازه یک آتش سوزی به سلامت وسایل شما ضرر می رساند. اسباب کشی آنقدر کار سختی است که حتی تصور آن ممکن است شما را به وحشت بیندازد ، اما از آن گریزی نیست و میتوانیم با رعایت برخی از قوانین این ترس را به خاطره ای به یادماندنی و یک اسباب کشی راحت تبدیل کنیم.
به نوع چیدمان دقت کنید
قوانین چیدمان درون جعبه را رعایت کنی؛ وسایل ریز را داخل کارتن های بزرگ و وسایل بزرگ را داخل کارتن های کوچک قرار دهید چون از نظر علم فیزیک احتمال شکستن وسایل سنگین در وسط جعبه های بزرگ بیش تر است.
در مصرف کارتن صرفه جویی کنید
بگذارید خردهریزها داخل دراور باقی بماند اگر در داشتن کارتن خالی محدودیت دارید و یا انتقال وسایل دراور به کارتن برایتان مشکل است، در صورتی که داخل کشو وسایل شکستنی نیست، بگذارید وسایل داخل کشو باقی بماند. کشوها را با چسب پهن به بدنه کمد یا دراور محکم کنید. دقت کنید که دراور رنگ شده نباشد. نگذارید نوارچسب مدت طولانی روی دراور باقی بماند و چسب زدن را در آخرین لحظه جابه جایی انجام دهید .در صورتی که دراور شما رنگ شده بود میتوانید قبل از چسب زدن چند تکه روزنامه در مسیر چسباندن چسب قرار داده و چسب را روی کاغذ و به دور کشو دراور بچسبانید.
محکم کردن کارتن
درب و ته کارتن را درست بچسبانید جهت حمل اثاثیه ی منزل قبل از پر کردن کارتن از محکم بسته شدن ته کارتن مطمئن شوید تا در هنگام جابهجای اتفاقی برای وسایل گرانبهای شما پیش نیاید.
از کارتن های مختلف استفاده کنید
اندازه جعبه ها را درست انتخاب کنید معمولا برای اسباب کشی باید از اندازه های مختلف کارتن برای بسته بندی وسایل خرده ریز و شکستنی استفاده کنید. شما میتوانید این کارتن ها را از فروشگاه های مخصوص فروش لوازم بسته بندی تهیه کنید . بهتر است وسایل سنگین مثل کتاب را در کارتن های کوچک و وسایل سبک مثل پتو،بالش و لحاف را در کارتن های بزرگ بگذارید. با این روش حمل و نقل کارتن ها برایتان آسان تر خواهد بود . با قرار دادن وسایل سنگین در کارتن های بزرگ ، وزن کارتن از حد ظرفیت کارتن بالاتر رفته و استحکام کارتن کم می شود و ممکن است پاره شود که مشکلات بسیاری را در زمان حمل و جابهجایی به وجود می آورد .
به ترتیب بسته بندی کنید
در بسته بندی وسایل خانه دقت کنیدکه اگر وسایل اتاق های مختلف در هم باشند، برای چیدن وسایل به مشکل خواهید خورد . وسایل هر اتاق باید در کارتن های جداگانه قرار داده و روی هر کارتن با دقت محتویات آن را بنویسید. با این روش می توانید وقتی به مقصد رسیدید ، کارتن های هر اتاق را در جای خود گذاشته و به مرور و با آرامش شروع به چیدن آنها کنید. در غیر این صورت موقع بیرون آوردن وسایل با وسیله های زیادی که بیرون از کارتن ها ریخته شده اند مواجه خواهید شد که به نظر می رسد هیچ وقت مرتب نخواهند شد .
جای خالی باقی نگذارید
سعی کنید در جعبه هایی که وسایل در آن چیده اید جای خالی باقی نماند ، البته خالی ماندن بخش هایی از جعبه ها اجتناب ناپذیر است که برای پر کردن آنها می توانید از حوله، دستمال های آشپزخانه یا در نهایت روزنامه مچاله شده استفاده کنید. جعبه ای که بخش های خالی دارد، نامتعادل بوده و ممکن است در زمان حمل بر اثر قرار دادن کارتن های دیگر بر روی آن له شده و وسایل درون آن آسیب ببیند.
حواستان به وسایل گران قیمت باشد
وسیله های گران قیمت را جداگانه بسته بندی کنید .ظروف چینی، کریستال ها، تابلوهای گران قیمت و…روش های بسته بندی خاصی دارند. برای بسته بندی شکستنی ها باید حتما دور آنها روزنامه یا محافظ های دیگر بگذارید و بعد از بسته بندی به کارکنان شرکتی که حمل و نقل را انجام می دهند ، بگویید برای حمل این کارتن ها و جای آنها در کامیون، کارهای لازم را انجام دهند .
گل و گیاه را جمع کنید
اگر شما اهل گل و گیاه هستید، باید این دوستان سبز خانه تان را هم در این حمل ونقل همراهتان به خانه جدید ببرید. برای گلدان های بزرگ و سنگین چاره ای نیست جز اینکه به همان ترتیب در کامیون قرار داده و حمل کنید. ولی درباره گلدان های کوچک، می توانید مجموعهای از آنها را در یک جعبه محکم مقوایی، چوبی یا پلاستیکی قرار داده و داخل هر یک از گلدان ها یک چوب به بلندی ارتفاع بلندترین گیاه فرو کنید. سپس پلاستیکی نازک را روی سطح دهانه و طرفین جعبه و همچنین پایه های چوبی فرو رفته در گلدان ها قرار داده و با چسب محکم کنید و منافذی را برای تنفس گیاه باز بگذارید .
پایههای مبل را جدا بسته بندی کنید
هنگام بسته بندی وسایل منزل برای اسباب کشی دقت داشته باشید که ممکن است چرخ های مبل در حین جابهجایی کنده شوند. بنابراین قبلا آن ها را جدا کرده، بسته بندی و برچسب بزنید. این که مربوط به کدام مبل هست را هم یادداشت کنید. این روش را در مورد تابلوها، قاب عکس ها و آینه ها و اتصالات تخت خواب هم به کار ببرید. بعضی از قاب ها یا آینه ها با پیچ یا وسایل خاصی آویزان شده اند و هنگام جابه جایی ممکن است گم شوند. آن ها را داخل کیسه نایلون بسته بندی کرده، روی وسیله بچسبانید و یا جداگانه با برچسبی که روی آن اسم وسیله را نوشته اید، کنار وسایل مشابه قرار دهید .