در فرهنگ ما احترام به افراد مسن و توجه به خواستههای آنها جایگاه ویژهای دارد. مخصوصا اگر این افراد مثل پدر و مادرها حق زیادی بر گردن ما داشته باشند. حالا اگر اسباب کشی و ماجراهایش به سراغ این افراد مسن بیاید و آنها به دلیل وجود ناتواناییهاس مختلف نتوانند از پس انجام آن بر بیایند. فرزندان چگونه میتوانند با کمک کردن به آنها فرآیند پیچیده اسباب کشی را پشت سربگذارند؟ در این مطلب به سراغ معرفی رازهایی که در اثاث کشی برای سالمندان باید به آنها توجه شود رفتهایم.
انتخاب خانه مناسب برای آنها
قبل از شروع اثاث کشی منزل برای افراد مسن باید چند سوال بسیار مهم از خودمان بپرسیم. آیا خانه جدید امکانات و شرایط مناسبی برای سکونت آنها دارد؟ به عنوان مثال خانه جدید آسانسور دارد یا نه؟ فاصله پارکینگ تا درب آسانسور طولانی است یا کوتاه؟ آیا آپارتمان جدید از آرامش کافی برخوردار است یا نه؟ همه این سوالات مطرح شده سوالاتی هستند که قبل از اسباب کشی باید در ذهن شما شکل بگیرد. به این دلیل که این موارد تاثیر مستقیمی بر سلامت جسم و روح این افراد داردند و توجه به آنها را نباید نادیده گرفت.
با افراد مسن کنار بیایید!
یکی از اصلی ترین چالشهایی که افراد جوان با سالمندان دارند تفاوت دیدگاههای آنهاست. افراد مسن ممکن است دلبسته وسایلی باشند که جوانترها آنها را بلااستفاده بدانند و بر سر همین موضوع با این افراد وارد بحث شوند، یادتان باشد که توجه به روحیات و عواطف افراد مسن در اسباب کشی حرف اول را میزند. بنابراین در صورت ایجاد بحث بر سر مسائل گفته شده مثل دور ریختن و یا نریختن وسایل سعی کنید تا جای ممکن با آنها کنار بیایید.
توجه به سلامتی آنها را فراموش نکنیم!
اسباب کشی فرآیند پرترافیکی است که شاید در طی آن بسیاری از اقدامات روزمره خود را از یاد ببریم با حتی فرصتی برای انجام آنها نداشته باشیم. از آنجایی که وضعیت جسمانی افراد مسن از هر نظر آسیبپذیر است، یادتان باشد که توجه به مسائل مربوط به سلامتی آنها را در شلوغیهای اثاث کشی از یادنبریم. مواردی مثل یادآوری مصرف داروها، جلوگیری از انجام کارهای سنگین مثل حمل کارتن اسباب کشی و بسیاری از موارد دیگر که بیتوجهی به آنها میتواند عواقب زیان باری را به بار بیاورد.
تهیه وسایل تازه برای آنها
شاید برای خیلی از شما سوال باشد که چرا باید برای افراد مسن که به سن بازنشستگی رسیدهاند و دیگر فعالیت حرفهای ندارند، لوازم تازه تهیه کنیم؟ پاسخ به این سوال به چند عامل بستگی دارد. اولین عامل دلایل اسباب کشی است. بعضی از افراد مسن به دلایل مختلف مثل تغییر شهر، نزدیک شدن به فرزندان یا نوادگان، یا کاهش هزینهها، تصمیم به اثاث کشی میگیرند. در این صورت، لازم است که لوازم خود را با توجه به فضای جدید و نیازهای جاری خود، بازبینی و عوض کنند. بعضی از لوازم قدیمی شاید مناسب فضای جدید نباشند یا شاید نقص یا خرابی داشته باشند. بعضی از لوازم جدید شاید کاربرد و راحتی بیشتری داشته باشند یا شاید زیباتر و جذابتر باشند. در هر صورت، تغییر لوازم میتواند به روح و روان افراد مسن جان دوباره بخشیده و به آنها حس تجدید و تحول بدهد.
استفاده از لوازم مرغوب اسباب کشی
از آنجایی که در منازل افراد مسن ممکن است مقدار زیادی از وسایل عتیقه و حساس پیدا شود برای انجام یک بستهبندی ایمن لازم است از تجهیزات و تکنیکهای بسته بندی مخصوصی برای این بسته بندی آنها استفاده کنیم. در ادامه به 5 اقدام ضروری برای بسته بندی این اثاثیه اشاره خواهیم کرد.
– قبل از شروع به بسته بندی، وسایل را به دقت تمیز کنید و از گرد و خاک، رطوبت، لکه ها یا سایر عوامل آلوده کننده پاک کنید. این کار باعث می شود که وسایل شما در حالت بهتری نگه داشته شوند و همچنین جلوی رشد باکتری ها یا قارچ ها را بگیرد.
– از جعبه های مقاوم مثل کارتن اسباب کشی پنج لایه با سایز مناسب استفاده کنید. جعبه های بزرگتر از آنچه که نیاز دارید، فضای خالی زیادی ایجاد می کنند که باعث می شود وسایل درون آن حرکت کنند و با یکدیگر بخورند. جعبه های کوچکتر هم ممکن است فشار زیادی روی وسایل اعمال کنند و آنها را خم کنند یا شکاف ایجاد کنند.
– از مواد نرم و الاستیک مثل پلاستیک حبابدار برای پوشاندن وسایل استفاده کنید. مثلا می توانید از کاغذ بافت نرم، پارچه، حوله، فوم یا حباب هوا استفاده کنید. این مواد باعث می شوند که وسایل شما در برابر ضربات، خط و خش، گرد و غبار یا تغییرات دما محافظت شوند.
– نوار چسب پهن ، طناب یا سایر وسایل مناسب برای بستن جعبه ها استفاده کنید. این کار باعث می شود که جعبه ها باز نشوند و وسایل درون آن ها سقوط نکنند. همچنین می توانید از نشانگر یا برچسب استفاده کنید تا جعبه ها را مشخص کنید و محتوای آنها را نوشته یا علامت بزنید.
– در نهایت، جعبه های بسته شده را در جای مناسب قرار دهید. سعی کنید جعبه های سبک تر را روی جعبه های سنگین تر قرار ندهید تا فشار زیادی روی آنها نباشد. همچنین جعبه های حساس را در جای خشک، تاریک و دور از منابع حرارتی یا نوری نگه دارید تا رنگ و بافت آنها تغییر نکند.
سپردن اسباب کشی به یک شرکت مطمئن
با کمک گرفتن از یک شرکت اسباب کشی مطمئن، در یک کلام از شر بسیاری از زحمتهای اسباب کشی خلاص میشوید. یعنی دیگر لازم نیست درگیر مسائل مختلفی مثل بسته بندی، سر و کله زده با کارگرها و رانندهای حمل باربری شوید. چرا که همه این مراحل توسط آن شرکت انجام میشود.
کلام آخر
در این مطلب از ایزی پک به سراغ رمز و رازهایی که در هنگام اسباب کشی برای افراد سالمند باید بدانیم رفتیم. امیدواریم این مطلب نقش موثری در بهبود روابط شما با افراد سالمند در اثاث کشی ایفا کند.